Slovenija
21018 ogledov

Vreme: Arso izdal oranžno opozorilo

Veter Profimedia

Vremenoslovci za ponoči napovedujejo, da bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metrov nadmorske višine. "Ponekod bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Jutri zjutraj se bo razjasnilo, zapihal bo severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v Alpskih dolinah okoli -4, ob morju 6 stopinj Celzija."

V petek bo sončno, popoldne se bo rahlo pooblačilo. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter, ki bo izrazitejši na severu Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 13 °C.

Opozorilo Arsa

V petek sredi dneva in popoldne bo predvsem pod Karavankami pihal močan severni veter s sunki nad 70 km/h.

Opozorilo Arsa | Avtor: Arso Arso

V soboto bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo in ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. V hribih bo snežilo, po nižinah pa deževalo.

"Hladna fronta se je pomaknila proti vzhodu, nad zahodno Evropo pa nastaja nov ciklon," razlagajo pri Arsu. "Nad Alpe se je razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa že počasi slabi. Nad naše kraje s severnimi višinskimi vetrovi doteka hladnejši in bolj suh zrak."

Od 2. do 7. marca

Na vreme pri nas bodo vplivala ciklonska območja z vremenskimi frontami.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V ponedeljek in torek kaže na povečini oblačno vreme s pogostimi padavinami. V gorah bo snežilo, po nižinah pa povečini deževalo. Verjetnost za padavine se bo v sredo nekoliko zmanjšala, v četrtek pa znova povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.