Slovenija
18235 ogledov

Vreme: Bo splet klestilo? Tu je verjetnost največja.

Nevihtni oblaki
Sredi dneva in popoldne po Sloveniji spet plohe in nevihte.

Popoldne bo spremenljivo oblačno s kakšno ploho in nevihto, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27 stopinj Celzija.

Vremenski portal Ciklon.si na tej povezavi objavlja, kje je verjetnost za plohe največja. Skladno z njihovo napovedjo je verjetnost za nastanek krajevnih ploh in neviht največja v Posavju, na Koroškem in delu Štajerske ter v liniji od Poljanske doline proti Cerknici. Najmanjša verjetnost za nastanek neviht pa je na Obali. 

Tudi portal Neurje.si izdaja svojo prognozo neviht:

Nevihtno dogajanje lahko ves čas spremljate na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo dopoldne delno jasno. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte, v četrtek in petek bo deloma sončno, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Napoved do 27. junija

Vremenska slika kaže, da bo v soboto na vreme pri nas vplival šibak ciklon nad severno Italijo. V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnjih plasteh ozračja pa ob šibkem vzhodniku dotekal nekoliko bolj vlažen zrak. Od nedelje dalje pa se bo nad Alpami in Balkanom zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal vse toplejši zrak.

V soboto pričakujemo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami ter temperaturami med 25 in 30 stopinj. Od nedelje dalje pa kaže na več sončnega vremena in manjšo verjetnost za padavine. Postopno bo bolj vroče, napoved sklenejo vremenoslovci na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Toča Vreme Slovenija Huda ura po državi: Klestila kot oreh debela toča! Nevihtni oblaki Napoved Slovenija Takšno bo vreme do konca junija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.