Slovenija
33157 ogledov

Vreme: Danes še 30 stopinj, potem pa konec poletja

Oblaki Profimedia
Konec tedna prihaja sprememba vremena.

Agencija za okolje za danes napoveduje povečini sončno vreme, več oblačnosti bo le v zahodnih hribovitih krajih. "Čez dan bo pihal jugozahodni veter," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija."

Jutri bo večji del dneva sončno, proti večeru pa lahko na severozahodu nastane kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

V petek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo na zahodu. Popoldne in zvečer bodo predvsem v hribovitem svetu možne posamezne plohe ali nevihte.

V soboto bo na zahodu pretežno oblačno z občasnimi padavinami in nevihtami, drugod bo še deloma sončno in toplo. Pihal bo jugozahodni veter.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad južno Evropo in nad Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah k nam od zahoda doteka toplejši in dokaj suh zrak."

Od 29. avgusta do 3. septembra

Ob koncu tedna bo območje Alp in severnega Sredozemlja prešla dokaj izrazita vremenska motnja. "Po njenem prehodu se bo v začetku tedna vreme prehodno izboljšalo, a že v sredo in četrtek pričakujemo vpliv nove atlantske fronte," napovedujejo pri Arsu.

V soboto bo ob jugozahodnem vetru na vzhodu Slovenije še delno jasno in vroče. "Drugod bo pretežno oblačno s padavinami in nevihtami, ki se bodo predvidoma v noči na nedeljo razširile na vso Slovenijo," še pišejo pri Arsu. "V nedeljo bo oblačno in deževno. V ponedeljek bo dež ponehal, hladneje bo. V torek kaže na deloma jasno vreme, v sredo in četrtek pa bo spet oblačno z občasnimi padavinami."

Sprememba vremena in konec poletja

Že v ponedeljek smo pisali, da prihaja velika sprememba vremena in z njo "konec poletja". Vremenski portal Neurje.si govori o "ubijalcu poletja". 

"Prav ob koncu avgusta nas bo očitno zadela izrazita vremenska sprememba ("summer killer")," pišejo pri vremenskem portalu. "V zadnjih dneh so meteorološki izračuni vse bolj enotni glede izrazitega poslabšanja vremena ob koncu tega tedna. Obeta se nam občuten padec temperature in tudi obilnejša pošiljka padavin. Pred tem se bodo temperature sredi tedna še dvignile do okoli 30 stopinj, zato bodo v igri od petka do nedelje tudi močne nevihte in krajevna neurja. Trenutno kaže da nas bo izrazita hladna fronta prešla v nedeljo, ozračje pa bo nestabilno že od petka naprej."

NA VIDIKU IZRAZITA VREMENSKA SPREMEMBA Prav ob koncu avgusta nas bo očitno zadela izrazita vremenska sprememba ("summer...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 24. avgust 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.