Slovenija
4768 ogledov

Vreme: Dele Slovenije je pobelilo, kaj nas čaka?

Sneg Profimedia
Takšno vreme nas čaka ta teden in za vikend.

Snega je bilo včeraj precej manj, kot so ga sprva napovedovali, a višjeležeče predele Slovenije je le pobelilo. 

Agencija za okolje sicer za danes napoveduje deloma sončno vreme, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. "Dopoldne bo po nekaterih nižinah še megleno ali bo nizka oblačnost," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo precej jasno, na jugovzhodu pa občasno tudi pretežno oblačno. "Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah v notranjosti megla," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem do 3, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem ob burji do 10 stopinj Celzija."

V četrtek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

Konec tedna se bo otoplilo

V petek se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugje po nižinah bo po jutranji megli nekaj sonca. "Zapihal bo jugozahodnik," napovedujejo pri Arsu. "Topleje bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso
Vremenska fronta se je pomaknila nad južni Balkan, nad zahodno in srednjo Evropo je obsežen anticiklon. Nad naše kraje doteka s severovzhodnimi vetrovi hladnejši in bolj suh zrak.

Od 6. do 11. decembra

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo. V začetku prihodnjega tedna nas bo predvidoma dosegla vremenska motnja.

V petek in soboto bodo nad našimi kraji znova zapihali bolj vlažni jugozahodni vetrovi. "Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo prevladovalo oblačno vreme, bolj sončno bo v severni polovici Slovenije," napovedujejo pri Arsu. "V nedeljo bo predvidoma več sonca, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla."

Ob koncu tedna bo zopet topleje, v začetku prihodnjega pa se možnost za padavine in ohladitev zopet poveča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.