Slovenija
7814 ogledov

Vreme do konca avgusta: Uživajte v soncu, dež bo prinesel ohladitev

Strela Profimedia
Kakšno vreme nas čaka do konca avgusta?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, zvečer bodo v severni Sloveniji ob meji z Avstrijo možne posamezne nevihte. "Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod v severni in osrednji Sloveniji nizka oblačnost. "Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V sredo oblačno s plohami in nevihtami

V sredo bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami. "Na Primorskem bo še deloma sončno in večinoma suho," napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer okrepila. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam se bodo še pojavljale krajevne padavine. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad srednjo, vzhodno in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. "Vremenska fronta je dosegla severne Alpe in bo zvečer oplazila tudi Slovenijo," pišejo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in suh zrak."

Od 22. do 27. avgusta spremenljivo

Razvoj vremena je po napovedih Arsa še negotov, najverjetneje pa bomo v območju slabše izraženega višinskega ciklona, katerega lega je še težko določljiva.

"Od četrtka do sobote bo predvidoma največ sonca na Primorskem, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnim krajevnimi padavinami, deloma nevihtami," pišejo pri Arsu. "Od nedelje do torka bo povsod dokaj sončno, verjetno pa še ne bo šlo brez krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da je najhujša letošnja vročina že za nami. "Z jugozahodnikom se sicer za nekaj dni vrača afriški anticiklon," pišejo pri Ciklon.si. "Teden se bo začel pod njegovim vplivom, nato pa bo sledilo bolj spremenljivo obdobje v sprva jugozahodnem višinskem zračnem toku, kar pomeni, da kakšnega hladnejšega vremena še ne bo in bodo temperature povsem primerne za ta letni čas."

S padavinami v sredo bo vročina popustila. "Azorski anticklon bo nad večjim delom Evrope," pišejo pri Ciklon.si. "Mi bomo občasno le delno pod njegovim vplivom, saj bo pomaknjen nekoliko severneje, pod njim pa bo višinska kaplja s hladnejšim zrakom, ki bo prinašala spremenljivost."

In tudi po 25.avgustu bo stanje, kot napovedujejo pri Ciklon.si, podobno. "Poletje se bliža svojemu koncu," pravijo pri vremenskem portalu. "Prodori hladnega zraka proti jugu bodo ob spuščanju polarne fronte vedno bolj pogosti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.