Slovenija
5013 ogledov

Vreme: Se res začenja kurilna sezona

Oblaki
Danes še poletne temperature, v torek prihaja ohladitev.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, sprva bo ponekod v severni Sloveniji še pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. "Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. "Popoldne se bo v hribovitih zahodnih krajih oblačnost povečala," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija."

V torek ohladitev

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo čez dan naraščala. "Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne padavine, ki se bodo v noči na sredo razširile na večji del Slovenije in v sredo dopoldne ponehale," pišejo pri Arsu. "Popoldne se bo delno zjasnilo. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad zahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje topel in suh zrak.

Od 18. do 23. septembra

V noči na sredo nas bo prešla hladna fronta, za njo se bo nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Sprva bo od vzhoda pritekal razmeroma hladen, ob koncu tedna pa z zahodnimi vetrovi toplejši zrak.

"V noči na sredo bodo krajevne padavine zajele večji del Slovenije in v sredo čez dan ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. Postopno se bo zjasnilo," še napovedujejo pri Arsu. "Od četrtka do nedelje bo povečini sončno, zjutraj bo sveže in ponekod megleno, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije sprva do 20, ob koncu tedna pa malo nad 20 stopinj Celzija. V ponedeljek se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala, zapihal bo jugozahodni veter."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.