Slovenija
61 ogledov

Vreme med prazniki kislo, dež tudi v začetku maja

Mrzlo vreme z vetrom Profimedias
Danes bo v vzhodnih krajih občasno še nekaj sonca, drugod pa bo večinoma oblačno.

Čez dan se bodo padavine krepile in se občasno pojavljale še ponekod v osrednjih krajih in na severu do Koroške. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19, v vzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno. Že zjutraj bo dež zajel večji del Slovenije, na Primorskem bo lahko tudi zagrmelo. Čez dan bo deževno, najmanj dežja bo med Belo Krajino in Bizeljskim, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali v noči na petek. Veter bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 11 do 18, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo se bo nad večjim delom Evrope prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku naslednjega tedna se bodo nad Evropo zadrževala višinska jedra hladnega zraka, ki bodo občasno povečala verjetnost za padavine.

Od nedelje do torka bo večinoma suho, v sredo in četrtek pa se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.