Slovenija
30568 ogledov

Vreme: Močni nalivi povzročali težave

neurje mislinja
1/9
Bralec Žiga
Močni nalivi, veter in toča, ki so zajeli dele države, so za seboj pustili pravo razdejanje.

Sredi popoldneva so se prve nevihte pojavile v severni polovici države. Kot je bilo napovedano, so jih spremljali močni nalivi. Močnejša nevihta je tako nastala na jugozahodnem robu Pohorja in se premikala proti Velenju. Na območju Zgornjega Doliča so zaradi močnega naliva narasli hudourniški vodotoki, ki so poplavljali. Močna nevihta je zajela tudi Mursko Soboto in Idrijo.

Okoli 17. ure je neurje zajelo Ljubljano in njeno okolico, zaradi česar imajo veliko dela gasilci. "Trenutno beležimo 13 intervencij iz naslova neurja. Na delu je poleg Gasilske brigade Ljubljana še 7 prostovoljnih gasilskih enot," so okoli 18. ure prek družbenih omrežij javnost obveščali gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Meteorna voda je zalila objekt v Ljubljani in na Lukovici.

Hudo neurje z močnimi nalivi in točo je zajelo Mislinjsko dolino, kjer je narava pokazala zobe že pred desetimi dnevi. O posledicah današnjega neurja veliko povedo fotografije v galeriji in posnetki, ki nam jih je poslal bralec. 

Mislinjski župan Bojan Borovnik je za STA povedal, da je voda zalila več kleti in garaž, narasli vodotoki so poplavljali ceste, njive in travnike, ki so jih kmetje po ujmi prejšnjo soboto šele za silo uredili. Sprožilo se je več plazov, voda pa je odnesla tudi manjši most, tako da dve stanovanjski hiši nimata dovoza. Poleg gasilcev so na terenu tudi delavci komunalnega in cestnega podjetja ter zasebniki, ki so priskočili na pomoč z gradbeno mehanizacijo.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o vetrolomu v Trebnjem, težavah z meteorno vodo v Ljubljani in na Lukovici. Veter je odkrival strehe v občini Domžale. Tam so poškodovani tudi nekateri elektrovodi. Voda je zalivala kleti. Na delu so prostovoljni gasilci in poklicna gasilska enota. 

neurje mislinja | Avtor: Bralec Žiga Bralec Žiga

Na območju Kamnika gasilci posredujejo na več lokacijah zaradi neurja. Voda je zalila več objektov, močan veter pa je podrl več dreves. Posledice neurja odstranjujejo tudi gasilci na Lukovici, v Komendi, Moravčah, Litiji in Ivančni Gorici. 

Močni nalivi ponekod že povzročajo težave. Na območju Vitanja in Gornjega Doliča so močno narasli hudourniški vodotoki, ki poplavljajo. Hvala Aleš Krautberger za poročanje. Poročajte o stanju pri vas.

Posted by Neurje.si on Tuesday, July 2, 2019

Gibanje neviht nad Slovenijo lahko spremljate na radarski sliki padavin. 

Vreme Slovenija Radarska slika padavin

vreme | Avtor: PrtScr Arso PrtScr Arso

Dosegla nas je hladna fronta

Za danes popoldne je bil napovedan prihod fronte, ki iz smeri Avstrije in severne Italije s seboj nosi nevihte. Na posameznih območjih je tako večja možnost nastanka močnih nalivov in toče. Kot poroča neurje.si, glavni del nevihtnega sistema nadaljuje pot proti Posavju in Gorjancem ter naprej na Hrvaško. V prihodnjih urah so tako močnejše nevihte možne na območju Posavja in na Dolenjskem.

Poletna nevihta Napoved Slovenija V teh krajih po Sloveniji popoldan možni močni nalivi, sunki vetra in toča

Pred nami spremenljivi dnevi

Jutri bo spremenljivo oblačno. Občasno bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 23 do 28 °C, na Goriškem in ob morju do 32 °C. 

V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. Nekoliko hladneje bo. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče.  

Od sobote naprej kaže na nestanoviten tip vremena. V popoldanskem času bodo vsak dan možne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 25 in 28 °C, na Primorskem pa okoli 30 °C. 

Nevihtni oblaki Napoved Slovenija Tudi danes opozorilo Arsa, kakšno vreme nas čaka?
Komentarjev 5
 • Avatar Micheal_Benson
  Micheal_Benson 21:07 06.julij 2019.

  Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................

 • Avatar praufo
  praufo 21:12 02.julij 2019.

  vreme se že dolgo časa da kontrolirat, tukaj ni dvoma, ... maja dež sneg in mraz, vegetacija zelenjave na nuli, junij vročina ... pričakujem podobno stanje še julija in avgusta, septembra pa že sneg, ke očitno ne rabimo pomladi in ...prikaži več jeseni ... in spet nam bodo prodajali največjo laž, da gre za globalno segrevanje in da smo za vse to mi krivi ... naj povem, da sam nimam nič pri tem

 • Ellie_McWhae 19:58 02.julij 2019.

  Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in ...prikaži večin the world rests in a popolnoma spremenilo moje življenje. To come ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com