Slovenija
15255 ogledov

V teh krajih po Sloveniji popoldan možni močni nalivi, sunki vetra in toča

Poletna nevihta
Podrobnejša vremenska napoved za danes.

V torek nas bo po napovedih vremenoslovcev dosegla hladna fronta, ki bo poskrbela za zelo razgiban popoldan.

"Nekaj 'predfrontalnih' ploh in neviht lahko nad hribi nastane že čez dan, popoldan pa se bo pas neviht, vmes tudi močnejših, pomikal iz Avstrije in severne Italije, preko Slovenije, proti Hrvaški," pišejo pri vremenskem portalu, kjer objavljajo tudi zemljevid prognoze neviht. "Možni so močni nalivi, sunki vetra in toča, ki pa predvidoma ne bo dosegala večjih dimenzij."

Najmanj možnosti za nevihte na Primorskem

Pas neviht se bo po napovedih Neurje.si predvidoma pomikal od severa in severozahoda iznad Avstrije in severne Italije preko Gorenjske, Koroške in osrednje Slovenije proti Štajerski, Posavju, Dolenjski in Beli krajini. "Najmanj možnosti za nastanek neviht bo na Primorskem, predvsem ob obali," pišejo pri vremenskem portalu. "Ob nevihtah so lokalno možni intenzivni nalivi in močni sunki nevihtnega piša, ni izključen tudi pojav toče, ki pa predvidoma ne bo dosegala večjih dimenzij."

Nekaj posameznih ploh ali neviht lahko po poročanju portala še nastane v noči na sredo (takrat so možne tudi ob obali), a je njihova verjetnost manjša.

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva delno jasno vreme, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno.

"V notranjosti države bodo nastajale plohe in nevihte, ki se ponekod lahko zavlečejo v noč," pišejo pri Arsu. "Možno bo tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija."

Kakšno vreme nas čaka v prvi dekadi julija, preberite v spodnjih dveh prispevkih: 

Nevihtni oblaki Napoved Slovenija Tudi danes opozorilo Arsa, kakšno vreme nas čaka? Nevihtni oblak Napoved Slovenija V prvi dekadi julija drugačno vreme, kot smo ga bili vajeni v juniju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.