Slovenija
17081 ogledov

Rdeče: Na teh območjih zelo velika verjetnost toče

Toča
Prve nevihte so se že oblikovale. Plohe in nevihte se lahko zavlečejo tudi v večer.

Po podatkih Agencije RS za okolje je v posameznih delih Slovenije verjetnost pojavljanja toče zelo visoka. Razmere se iz ure v uro spreminjajo. 

Medtem ko je bila nekaj po 12. uri največja verjetnost za pojav toče na Dolenjskem, Kočevskem, Koroškem, Notranjskem, v Podravju ter na območju Ljubljane in okolice, so se razmere do 14.15 nekoliko spremenile. Najvišja stopnja verjetnosti še vedno velja za Notranjsko, po novem pa tudi za Savinjsko in Spodnje Posavje. Na Kočevskem, Koroškem ter v Ljubljani za okolico je ta verjetnost srednja, na Belokranjskem, Gorenjskem, Goriškem in Zgornjesavskem pa zaznavna. 

možnost toče | Avtor: PrtScr Arso PrtScr Arso

Prve nevihte so se že oblikovale v južnem delu države. Kakšno je trenutno stanje, lahko preverite na radarski sliki padavin. 

Vreme Slovenija Radarska slika padavin

možnost toče | Avtor: PrtScr Arso PrtScr Arso
Vremenoslovci napovedujejo, da bodo popoldne nastajale plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Na vzhodu je možna tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 26 do 30 stopinj Celzija. 

Jutri bo večinoma sončno vreme, popoldne so možne posamezne nevihte. Podobno bo tudi v petek in soboto. V soboto bodo plohe in nevihte pogostejše, pojavljajo pa se lahko tudi dopoldne. 

Od nedelje naprej bo vreme stabilno. V prihodnjem tednu naj bi dočakali vročinski val. Temperature bi se lahko gibale tudi okoli rekordnih vrednosti za ta mesec.

vročinski val Italija Slovenija Vreme: Prihaja izrazit vročinski val

dezurni@zurnal24.si 

 

Komentarjev 1
  • ak 14:55 19.junij 2019.

    Včasih so na veliko zvonili z zvonovi in z zvokom razbijali točne oblake. Danes se seveda ne sme zvoniti več kar vsepovprek... Ne pravi zastonj pregovor: Po toči zvoniti je prepozno. Ampak važno je, da nam zvonovi ne matrajo ušesnih ...prikaži več bobenčkov... Tudi za ceno pridelkov ne.

Sorodne novice