Slovenija
9677 ogledov

Oranžni alarm: Po vsej državi nevarnost neviht, nalivov, močnega vetra in toče

Nevihta
Agencija za okolje razglasila oranžni alarm.

Plohe in nevihte, ki bodo nastajale sredi dneva, se bodo kasneje lahko združevale v nevihtne sisteme ter pozno popoldne širile proti vzhodu in jugovzhodu, napoveduje portal neurje.si.

"V notranjosti države lahko nastane kakšna močnejša nevihta, ki jo bodo spremljali močnejši, tudi dolgotrajnejši nalivi, močni sunki nevihtnega piša in manjša toča," dodajajo.

Verjetnost za nastanek neviht je najmanjša v bližini obale. V vzhodni polovici države pa se lahko nekaj ploh in neviht pojavi tudi v noči na četrtek. 

Oranžni alarm se razglasi, kadar so napovedani možni meteorološki pojavi neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto, gmotna škoda in žrtve so možne, piše na spletni strani. "Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila," svetujejo. 

V četrtek bo sicer delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte.

Največja možnost za njihov nastanek bo v zahodni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 31 °C. 

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severozahoda razširile nad večji del države. Hladneje bo. Prehodno bo čez dan zapihal severni do severovzhodni veter. 

Sobota bo večinoma sončna. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, popoldne pa bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Tudi nedelja bo večinoma sončna. 

Na začetku prihodnjega tedna pa se bo povečala verjetnost za popoldanske plohe in nevihte. 

vreme napoved | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.