Slovenija
21504 ogledov

Vreme: Neverjetna temperaturna razlika, kar 20 stopinj!

Mrzlo jutro Profimedia
Kaj napovedujejo vremenoslovci?

Vremenoslovci za danes v gorah in na Primorskem napovedujejo pretežno jasno vreme, v notranjosti Slovenije pa se bo predvsem dopoldne še zadrževala oblačnost, ki sega do nadmorske višine okoli 1200 metri. "Popoldne bo počasi razpadala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija."

Zaradi toplotne inverzije bo v višje ležečih krajih precej topleje kot v nižinah in kotlinah:

Ponoči se bo na Primorskem pooblačilo, marsikje po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa bo nastala megla.

Jutri bo v južnih in jugozahodnih krajih pretežno oblačno. "Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost," napovedujejo pri Arsu. "Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 6, najvišje dnevne v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 9, ob morju okoli 12 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno in marsikje po nižinah zjutraj in dopoldne tudi megleno.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad srednjo Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Plitev ciklon se zadržuje nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem. S šibkimi vetrovi doteka v višinah nad naše kraje suh in razmeroma topel zrak, pri tleh pa se zadržuje plitva plast hladnega in bolj vlažnega zraka."

Od 8. do 13. decembra

Območja visokega zračnega tlaka, bo v nedeljo oslabelo. "V ponedeljek nas bo prešla vremenska fronta, za njo se bo v torek spet prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka," še napovedujejo pri Arsu. "K nam do dotekal hladnejši zrak."

V drugi polovici tedna nas bo dosegla nova vremenska motnja. "V nedeljo bo dokaj sončno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla," napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek bodo ob prehodu hladne fronte možne manjše padavine. Nato bo nekje do srede spet suho, a nekoliko hladnejše vreme. Od četrtka dalje bodo padavine spet nekoliko verjetnejše."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.