Slovenija
16727 ogledov

Vreme: pospravite jakne, poiščite japonke: kmalu temperature do 30 °C

sonce oblaki Facebook
V Sloveniji kmalu temperature do 30 stopinj Celzija, pa nismo še niti blizu maja meseca.

Popoldne bo pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 stopinj Celzija. Ponoči se bo delno razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo precej jasno, le na zahodu zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Zgornjesavski dolini malo nad 0, najvišje dnevne v zahodnih krajih od 14 do 18, drugod od 19 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V petek in soboto bo povečini sončno, le v zahodni Sloveniji bo nekaj več oblačnosti. Še bo pihal jugozahodni veter. Postopno bo še topleje.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se prek srednje Evrope pomikajo proti vzhodu. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam v višinah prehodno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo od zahoda pooblačilo. V severni Italiji, v Istri in na območju Alp bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo povečini sončno, več oblačnosti bo v Furlaniji Julijski krajini, v Istri in v Kvarnerju. Še bo pihal jugozahodnik.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev prehodno spet nekoliko povečala. Vpliv vremena na počutje ljudi bo v četrtek povečini ugoden.

Napoved od 7. do 12. aprila

Od nedelje do srede bodo naši kraji pod vplivom toplega jugozahodnega vetra. Predvidoma v četrtek bo nekoliko hladnejši zrak iznad srednje Evrope preplavil tudi Slovenijo.

Kaže na povečini sončno vreme z nekaj koprenaste oblačnosti in jugozahodnega vetra. Do srede bodo popoldanske temperature v zahodnih krajih med 20 in 25, v osrednjih in vzhodnih pa kar od 25 do 30 °C. V drugi polovici tedna bodo temperature nižje, verjetnost padavin bo majhna, še piše na spletnih straneh Arsa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:18 03.april 2024.

    Potem.pa prodor hladnega zraka in sneg do tal.

  • Lion0077 14:27 03.april 2024.

    A ste se pozanimali, kdaj bodo na voljo avtomobili brez volana in pedal??? Čez celih 2494 dni...

  • Ender3 14:16 03.april 2024.

    Včeraj berem v Južni Koreji ustvarili umetno sonce. Kljub vsem kaotičnem dogajanju po svetu znanost in napredek na vseh področjih daje izjemne rezultate..