Slovenija
2203 ogledov

Vreme povzročalo težave v Luki Koper

slovenija 22.02.13. luka koper, foto: suzana kos Suzana Kos
Zaradi slabih vremenskih razmer je ukrepala Pristaniška kapitanija Koper.

Po podatkih Uprave RS za pomorstvo, Pristaniška kapitanija Koper, zaradi slabih vremenskih razmer priprt ladijski promet v Luki Koper. Ukrep je bil v veljavi od 19. ure. Ladijski promet so ponovno odprli od 19.50.

Posamezna območja države so zajeli močni nalivi, ki jih je ponekod spremljala toča. Zaradi podrtih dreves so morale pristojne ekipe danes popoldne večkrat na teren. Na regionalni cesti Dol - Laze pri Predgradu v občini Kočevje je močan veter podrl drevo. Posredovali so dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto, na kraju pa so posredovali tudi policisti. Podobne težave so imeli tudi v Piranu. Na Arzah v občini Piran so morali posredovati tudi delavci Telekoma, saj se je drevo naslonilo na telekomunikacijski kabel. Na cesti Dobruška vas - Vinji vrh je podrto drevo oviralo promet. V Divači pa je meteorna voda zalila poslovne prostore. Tamkajšnji gasilci so izčrpali približno en kubični meter vode in postavili protipoplavne vreče. 

Agencija za okolje napoveduje, da se bodo ponoči pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Spremljal jih bo veter zahodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Do jutra naj bi padavine na jugozahodu ponehale. 

Nedelja bo hladna

Jutri dopoldne bo pretežno oblačno, dež bo večinoma ponehal. Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela. 

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 13 do 17, na Primorskem do 22 stopinj Celzija. 

V ponedeljek in torek bo dopoldne precej jasno, po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. V sredo se bo od zahoda pooblačilo, ponekod na zahodu bodo že krajevne padavine, deloma kot plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodnik.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.