Slovenija
17569 ogledov

Vreme: Pozor, popoldne bo spet nevihtno!

vreme oblaki nevihta naliv Profimedia
V popoldanskih urah lahko pričakujemo, da bodo težave ponekod predstavljale nevihte.

"Nestabilno vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami se bo nadaljevalo vse do konca meseca. Tudi danes lahko ponekod zaradi stacionarnih neviht nalivi povzročijo hudourniške poplave. Prav tako so zaradi premočenosti tal ponekod verjetni zemeljski plazovi," piše portal Neurje.si.

Pojasnili so, da so plohe in nevihte v zadnjem obdobju pogoste, ker se "nad severozahodom Evrope oz. nad Atlantikom večkrat razvije ciklonsko območje, ki vpliva na večji del Evrope. Tudi tokrat smo pod vplivom višinske doline, kjer je v višjih plasteh ozračja še zmeraj ujet hladnejši zrak, ki je potreben za razvoj neviht nestabilno ozračje, kjer zaradi vse bolj močnega sonca in segrevanja pri tleh pride do konvektivnih procesov".

Zaradi neviht je za območje celotne države danes razglašeno rumeno opozorilo. "Danes bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Predvsem v zahodni Sloveniji se lahko krajevne padavine nadaljujejo tudi v večer," pravijo na agenciji za okolje. 

V petek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. "Popoldne bo predvsem na zahodu Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 19 do 23, v vzhodnih krajih do 25 °C."

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Konec tedna lahko pričakujemo spremenljivo vreme. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne se bodo lahko pojavljale posamezne plohe in nevihte. Nekoliko topleje bo. Več spremenljive oblačnosti bo tudi v nedeljo, ko bodo krajevne padavine spet pogostejše.

"V ponedeljek bo verjetno bolj sončno, verjetnost za plohe bo manjša. V torek in sredo bo znova več oblačnosti. Verjetnost za krajevne padavine se bo povečala. V četrtek in petek bo verjetno več jasnine, popoldne bodo še možne krajevne plohe in nevihte," piše agencija za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma med 20 in 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1