Slovenija
44456 ogledov

Vreme: Prihaja nova pošiljka snega

Zbiljsko jezero, zima, Medvode, klop, sneg, sprehod M. Ha.
Hladno bo, že kmalu pa bo spet snežilo.

Zbudili smo se v zelo hladno in ponekod megleno jutro. V Celju je bilo -6.6 °C, v Črnomlju -9.3 °C, v Kočevju -8.4 °C, v Murski Soboti -6.7 °C, celo v Portorožu je temperatura padla krepko pod ničlo, -3.3 °C. V Ljubljani je bilo nekoliko topleje, -2.8 °C. 

Po mrzlem in meglenem jutru pa se bo čez dan pooblačilo, napovedujejo vremenoslovci na Agenciji RS za okolje. Čez dan bo od zahoda oblačnost naraščala in popoldne se bo povsod pooblačilo. Še vedno pa bo precej hladno, najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine, v krajih z negativnimi temperaturami pa se bo pojavila poledica, pojasnjujejo vremenoslovci. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 2, ob morju okoli 4 °C.

Vreme | Avtor: Arso Arso
Pretežno oblačno bo, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, popoldne in zvečer pa se bo težišče padavin pomaknilo na vzhod. "Po nižinah bo sprva večinoma deževalo. V noči na sredo se bo meja sneženja v vzhodni Sloveniji spustila do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, ob morju do 10 °C," dodajajo na Arsu.

Kaj nas čaka zatem? "V sredo bo pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo predvsem dopoldne še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja," pišejo vremenoslovci. V četrtek pa bo sprva sončno z meglenim jutrom, popoldne se bo od zahoda oblačnost povečala. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • AN27 10:16 04.december 2023.

    V Ljubljani ni bilo topleje, če je bilo "samo" -2,8°C - v Ljubljani je bilo manj hladno ;)

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:01 04.december 2023.

    Končno normalno vreme