Slovenija
10193 ogledov

Vreme: tako pasje vroče je bilo danes, prihaja osvežitev, a ne še takoj

vročina Saša Despot
Danes celo nad tisoč metri več kot 30 stopinj Celzija. Vročinski val bo trajal še dva dneva.

"Zelo vroče popoldne, kar nekaj krajev s 35 °C in več. Celo na Slavniku (1020 m), Planini pod Golico (957 m) in Lisci (947 m) nad 30 °C. Ena nevihta severno od Celovca, očitno danes osvežitev ne bo," je na tviterju objavil meteorolog Blaž Šter.

Zaradi vročine je agencija za okolje prižgala oranžni alarm, ki je danes v veljavi za večji del države, jutri pa za južno polovico. »Do vključno ponedeljka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev,« se glasi opozorilo.

 | Avtor: Arso Arso

Tudi jutri bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severovzhodu krajevne nevihte.

"V ponedeljek bo še pretežno jasno in vroče. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo ponoči širile proti jugu. Do torka zjutraj bodo padavine prehodno zajele večji del države in v torek čez dan od severa ponehale. Osvežilo se bo," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, ponekod po kotlinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Od srede do nedelje bo večinoma sončno. Sprva bo razmeroma sveže z dnevnimi temperaturami okoli 25 °C, ob koncu tedna pa bodo najvišje temperature do okoli 30 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.