Slovenija
9484 ogledov

Vreme: Oranžno opozorilo za vso državo, začelo se bo ponoči

vreme naliv dež Profimedia
Že v noči na petek bo vreme spet pokazalo svojo moč. Agencija za okolje je za petek razglasila opozorilo za vso državo.

"V noči na petek in v petek dopoldne bodo Slovenijo zajele obilne padavine s krajevno močnimi nalivi. Zapihal bo močan jugozahodni veter," napovedujejo na agenciji za okolje. Vmes je agencija za okolje dvignila stopnjo opozorila na rdeče, in sicer za zahodni in severni del države. Več o tem tukaj

Danes bo sicer še povečini suho, ponoči pa bo začelo deževati. Deževalo bo še jutri dopoldne. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Sredi dneva bo nato dež od zahoda ponehal. Popoldne pa se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C, na Goriškem in ob morju do 20 °C. 

oranžno opozorilo | Avtor: Arso Arso

V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem na zahodu bodo nastajale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter.

Nad našimi kraji bodo še do prvih dni novembra vztrajali topli in vlažni jugozahodni vetrovi. Prevladovalo bo bolj oblačno vreme, občasno bo predvsem v zahodni Sloveniji tudi rahlo deževalo. Večjih temperaturnih sprememb ne bo, zjutraj bo okoli 10, popoldne pa od 15 do 20 °C.

  • Vremenoslovci o tem, kakšno zimo lahko pričakujemo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.