Slovenija
44483 ogledov

Vreme: Sprememba bo za vikend, nato pa . . .

Aprilsko vreme
V nedeljo ponoči prihod hladne fronte. Tako kaže za prihodnji teden.

"Danes bo sprva pretežno oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja, popoldne se bo od severovzhoda jasnilo. Jutri bo sončno, zjutraj bo možna slana," se glasi najnovejša vremenska napoved Agencije za okolje RS (Arso). 

Današnje dnevne temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 18 °C, jutri zjutraj bo, kot rečeno ponekod možna slana - najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 7 °C.

V četrtek bo zjutraj in dopoldne še delno jasno. Popoldne se bo oblačilo, nastalo bo nekaj ploh. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo, ponekod tudi okoli 20 °C. V petek bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bo še naprej toplo.

V petek bodo naši kraji še v šibkem območja visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna se bo iznad severa Evrope nad večji del Evrope razširilo ciklonsko območje. Hladna fronta nas bo predvidoma prešla v noči iz sobote na nedeljo. V ponedeljek se bo iznad severnega Atlantika nad zahodno Evropo postopno širilo območje visokega zračnega tlaka ter se postopno razširilo tudi nad naše kraje.

pomlad vreme slana narava štorklja Slovenija Srednjeročna napoved: Vreme kislo, posebej v nemilosti planiški vikend

V noči na petek bodo plohe povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. V petek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Tudi v soboto bo še dokaj sončno in večinoma suho.

V nedeljo ponoči prihod hladne fronte, nato pa...

Proti večeru se bo začelo od zahoda oblačiti. V noči na nedeljo nas bo prešla hladna fronta. Meja sneženja se bo spuščala, a po nižinah bo večinoma deževalo.

Od ponedeljka dalje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Ohladilo se bo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Nevica 09:47 19.marec 2024.

    Važno je, da bodo v četrtek ob 17 uri ljudje pred parlamentom protestirali proti Golobovi vladi, da se rešimo enkrat te more.....Upam, da se Slovencem vremena bodo končno zjasnila!