Slovenija
4701 ogledov

Vreme: Tako bo po praznikih

Deževni jesenski dan
Danes meja sneženja na okrog tisoč metrih nadmorske višine, jutri še nižje. Kako bo prihodnji teden?

Vremenoslovci z Arsa napovedujejo, bo danes na Primorskem suho, drugo bo občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1000 metrih. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem delno jasno, drugod bo še pretežno oblačno. "Predvsem zjutraj in dopoldne bodo še možne manjše padavine, meja sneženja bo nadmorski višini okoli 800 metrov," napovedujejo na Arsu. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 14 stopinj.

V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne marsikje megla ali nizka oblačnost. V zatišnih legah bo možna slana. V soboto se bo oblačnost od zahoda spet povečala, zapihal bo jugozahodnik.

bolečine v križu Dokazano Zdravje Znanstveniki o vplivu vremena na bolečino: Ob teh dnevih bo še posebej hudo

Napoved od 2. do 7. novembra

"Nad zahodno Evropo, občasno pa tudi nad zahodnim in severnim Sredozemljem, bodo nastajala ciklonska območja z vremenskimi frontami, ki bodo vplivale tudi na vreme pri nas. V višinah bo prevladoval veter jugozahodne smeri," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci.

Dodajajo, da bo za vikend in v prvi polovici prihodnjega tedna prevladovalo pretežno oblačno vreme. V soboto bo še suho, od nedelje do četrtka pa bo kar pogosto deževalo. Več padavin bo v zahodni polovici Slovenije. Spet bo topleje, najvišje temperature bodo po nižinah okoli 15 stopinj.

Preglednica vreme | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.