Slovenija
28551 ogledov

Vreme: Tako vroče bo v tem tednu

vročina Profimedia
Po vročem vikendu nas čaka še hujši teden.

Če so bili z izjemno visokimi temperaturami za konec tedna obremenjeni predvsem na zahodu države, bo še v ponedeljek rumena vsa Slovenija. Kot smo pisali, so na Agenciji RS za okolje izdali oranžno opozorilo zaradi visoke toplotne obremenitve na Primorskem. 

"Visoke temperature bodo vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite," svetujejo na Arsu. Že v ponedeljek bo rumeno opozorilo veljalo za celotno Slovenijo, le na Primorskem bo vztrajalo oranžno opozorilo. 

Sneberje, poplave Naši prognostiki Slovenija "V jesenskih mesecih možnost poplav večja" prekopavanje vrta Na vrtu Pod streho To je ključno, če želite preveriti onesnaženost oziroma hranljivost vrtnih tal

Vroče in suho bo

"Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo v nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja," napovedujejo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem okoli 35 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo sončno in vroče, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla.

Že v ponedeljek bodo najvišje dnevne temperature po celotni državi presegle 30 stopinj Celzija, na Goriškem kar 36. Po verjetnostni napovedi za Slovenijo pa lahko v nedeljo morda že pričakujemo deževje. 

dezurni@stiryia-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:18 20.avgust 2023.

    Ciklično, potem bomo spet v dežju in toči..