Slovenija
35170 ogledov

Vreme: To nas čaka od sredine prihodnjega tedna

Dežnik Profimedias
Težko pričakovani dež nas bo po napovedih spremljal še do sobote, ko se bo meja sneženja približala nižinam. V nedeljo bo v glavnem že suho. Kaj nas čaka?

Na vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved pišejo, da je letošnja pomlad precej podobna tisti iz leta 2003; marec in prihajajoči april, pišejo, sta zaenkrat kopiji te pomladi, ki je prinesla prve tridesetice že na začetku maja. Marec je bil podobno suh kot je letošnji, v začetku aprila pa je sledila ohladitev z vremensko fronto in potem še ena proti sredini meseca. Po 13. aprilu 2003 pa je sledila spet suša, ki je trajala do 21. maja.

Letošnji april, nadaljujejo, se bo začel s hladnim vremenom in nekaj padavinami, glavnina bo padla jutri. Da bo ciklonsko območje oslabelo, bo trajalo kar nekaj dni. Najhladnejši zrak bo nad nami predvidoma v noči nedeljo, v soboto bi se lahko meja sneženja spustila na okrog 500 metrov.  

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan bodo nastajale krajevne plohe, najvišje temperature bodo med  6 in 13 stopinjami.

Po prehodu fronte do 20 stopinj in več

Od sredine prihodnjega tedna, napovedujejo vremenoslovci, bodo temperature čez dan že blizu 20 stopinj Celzija in bodo iz dneva v dan postopno višje. Najtoplejši zrak bo nad nami predvidoma med 9. in 11. aprilom. Takrat nas bo prehodno obiskal subtropski anticiklon in temperature bodo še nekoliko višje, verjetno bodo ponekod presegale 25 stopinj. 

slovenija 04.06.12, traktor, kmet, pridelovalec zelenjave, poljscina, njiva, Pri Slovenija Sezona se je komaj začela, pa lahko že govorimo o katastrofi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 16:58 31.marec 2022.

    Letošnji april, nadaljujejo, se bo začel s hladnim vremenom in nekaj padavinami, glavnina bo padla jutri. ??? Na ciklonu so to objavili včeraj, in so mislili glavnino za danes....vi objavljate danes, in napovedujete s tem glavnino za jutri. Narobe, prepisano

  • molka 16:31 31.marec 2022.

    super kar naj bo 30 stopinj