Slovenija
6280 ogledov

Vreme: To nas čaka po nočnem neurju!

Jesensko vreme Profimedia
Od severovzhoda doteka k nam vlažen in hladen zrak.

Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da so morali gasilci ponoči zaradi neurja večkrat intervenirati, predvsem na območju Osrednje Slovenije in Gorenjske.

 | Avtor:

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva pretežno oblačno vreme, krajevne padavine bodo dopoldne postopno povsod ponehale. "Popoldne se bo delno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu," pišejo pri Arsu. "Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 28 stopinj."

Ozračje se je ohladilo

Ponoči se bo v severni Sloveniji oblačnost spet povečala, drugod bo precej jasno. Ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Še bo pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo sveže, čez dan pa bo postopno topleje.

"Hladna fronta je ponoči prešla naše kraje," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda doteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak."

Od 20. do 25. avgusta

Nad zahodno in srednjo Evropo bo šibko območje visokega zračnega tlaka. S prevladujočim severozahodnikom bo k nam pritekal vse toplejši in suh zrak. V torek ali sredo bo nad severnim Sredozemljem najverjetneje nastalo ciklonsko območje, ki bo predvidoma vplivalo tudi na vreme pri nas.

 | Avtor:

Od petka do vključno naslednjega ponedeljka bo večinoma sončno in suho. Postopno bo topleje, ob koncu tedna bo temperatura zraka po nižinah ponovno okoli 30 stopinj. Razmeroma vroče bo tudi v začetku prihodnjega tedna, potem pa kaže na ohladitev s padavinami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.