Slovenija
5550 ogledov

Vreme: Toliko časa bo še mirno

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Od četrtkovega popoldneva ali večera pa celo do sobotnega dopoldneva bodo padavine precej pogoste.

Za nami je hiter in intenziven prehod hladne fronte, ki pa ni zadnji ta teden. Če bo današnji dan miren, nas v noči na petek čaka nov prehod vremenske fronte. Kot je za STA dejala dežurna meteorologinja na Agenciji RS za okolje (Arso) Veronika Hladnik Zakotnik,  se bo ta fronta nad našimi kraji zadržala nekoliko dlje. Pričakujejo padavine od četrtkovega popoldneva ali večera pa celo do sobotnega dopoldneva, ko bodo padavine precej pogoste in možni tudi nalivi, je pojasnila meteorologinja. Po njenih navedbah bo verjetno v večjem delu države padlo tudi denimo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Sicer nam Arso za danes napoveduje povečini sončno vreme. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Četrtek najtoplejši dan v tem tednu, popoldne že padavine

Jutri bo deloma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte z močnejšimi nalivi, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 27 do 32, na severozahodu okoli 25 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Nevihte bodo spremljali nalivi. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. V soboto bodo ob krajših sončnih obdobjih še krajevne plohe ali nevihte.

Sredi prihodnjega tedna nov prehod vremenske fronte

 | Avtor: Arso Arso
"V soboto in nedeljo bomo predvidoma še pod vplivom izrazite višinske doline s hladnim zrakom. Nato bodo naši kraji kot kaže večinoma pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka, v sredo pa se nakazuje prehod vremenske fronte," navaja Arso. 

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v soboto ter verjetno tudi še v nedeljo.

V ponedeljek in torek kaže na sončno in suho vreme, ob prehodu vremenske fronte v sredo bodo krajevne plohe in posamezne nevihte spet verjetnejše.

Večinoma suho vreme se obeta za v četrtek. Od sobote do ponedeljka bodo najvišje dnevne temperature v notranjosti med 20 in 25, od torka do četrtka pa okoli 25 °C.

Vreme: Sonce in oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Ne piše se nam nič dobrega

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:18 02.avgust 2023.

    S poletjem,temu lahko letos sploh rečemo, je konec!!! Teperature bodo v naslednjem tednu padle in se ne bodo več dvignile!!!