Slovenija
21423 ogledov

Vreme: Tukaj bodo danes najpogostejše nevihte

Nevihta
Pred nami je izredno vroč četrtek, ko ni izključeno, da bo padel junijski temperaturni rekord. Razvile pa se bodo tudi nevihte.

Danes dopoldne bo pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo nekaj oblačnosti, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo nastale krajevne nevihte, napoveduje Agencija RS za okolje. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne, lokalne nevihte. 

"Za razvoj nevihtnih celic bo na razpolago veliko potencialne konvektivne energije (2000-2500 J/kg), prav tako bo precej ugoden tudi vetrovni profil. Ob izraziti pregretosti ozračja in prej omenjenih pogojih za nastanek in razvoj neviht bodo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju možne močne nevihte in krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnimi sunki vetra in točo. Toča lahko ob dovolj razvitih nevihtah preseže premer 5 cm. Kakšna močna nevihta lahko nastane tudi v območju 1. stopnje nevarnosti," so zapisali pri portalu neurje.si. 

Nevihte bodo potovale proti jugovzhodu, že v prvem delu noči pa se bo ozračje umirilo. 

Danes bo povsod po Sloveniji velika toplotna obremenitev. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Arso napoveduje, da bo v petek pretežno jasno, le zjutraj bo ponekod nekaj oblačnosti. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C, na Primorskem do 23 °C. Najvišje dnevne bodo okoli 29 °C, na Primorskem do 33 °C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. V nedeljo se bodo temperature spet dvignile nad 30 °C. Do ponedeljka se bo vročina spet stopnjevala, v naslednjem tednu pa bo od torka dalje nekoliko bolj nestanovitno, vročina bo popustila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • miho 09:49 27.junij 2019.

    Če vas je strah teh temperatur, potem nikar ne hodite na dopust v tropske kraje... Tam je najnižja možna temperatura 20 stopinj Celzija, vsak dan soparno, nevihte popoldne (ne vem pa, če s točo),...

  • 1537a9d7678739ca80df4bd60c9c52856f6ba1bf 07:34 27.junij 2019.

    panika za mal vročine ajoj