Slovenija
19678 ogledov

Vreme: ohladitev in prvi sneg

Oblaki
Danes bo po napovedih vremenoslovcev agencije za okolje pretežno oblačno z občasnimi padavinami, jutri sprva še pretežno oblačno, popoldne pa se bo jasnilo.

"Sneg v višjih legah, obilne padavine, zmerna do močna burja, vse to nas čaka verjetno sredi naslednjega tedna - klasičen primer obilnih padavin na južni strani Alp z genovskim ciklonom. Ob koncu padavin bi se lahko meja sneženja spustila tudi tja do 1500 metrov nadmorske višine," na portalu ciklon.si napoveduje Gregor Skok.

Danes se bodo na zahodu in jugu občasno pojavljale krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne zajele večji del Slovenije. Padavine bodo do jutra večinoma ponehale in se pojavljale le še na severozahodu. V ponedeljek in torek bo na zahodu pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na vzhodu bo deloma jasno in večinoma suho. Razmeroma toplo bo, občasno bo še pihal jugozahodnik, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V četrtek se bo ohladilo

V sredo bo najverjetneje oblačno in deževno. V četrtek bo dež ponehal, ohladilo se bo. Od petka do nedelje bo več možnosti za suho vreme. Dnevne temperature bodo sprva okoli 15 °C, potem pa bo postopno spet topleje.

"Cikloni se bodo večinoma zadrževali nad severno polovico Evrope, vendar bodo vremenskega fronte občasno segle tudi do naših krajev. V sredo in deloma v četrtek obstaja možnost nastanka ciklona nad severnim Sredozemljem. Prva vremenska fronta nas bo predvidoma prešla v noči na torek, druga izrazitejša pa v noči na četrtek. Od petka do nedelje bomo najverjetneje pod vplivom anticiklona," pojasnjujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • auv25446 13:51 28.september 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem 3 ure na dan prejel 29.736 dolarjev za delo. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov prinesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden. ========>>>> www.Trade46.com