Slovenija
26850 ogledov

Vreme: Zajela nas je ohladitev, tako kaže za praznike

pozeba, zmrzal Shutterstock
Čez velikonočne praznike lahko pade kakšna kaplja dežja.

Spomladanske pozebe povzročijo ohladitve, ki jih prinašajo kratkotrajni in nenadni vdori hladnega zraka iz severa ali severovzhoda, pojasnjujejo na Agenciji za okolje RS (ARSO).

Druga izrazitejša ohladitev v letošnji koledarski pomladi nas je zajela včeraj. Zelo hladno je bilo jutro tudi v zatišnih nižinskih legah, ponekod se je ohladilo pod -3 °C, " so zapisali na Agenciji za okolje RS. Danes se bo vetrovno in hladno vreme nadaljevalo. 

Oranžni alarm za Primorsko

In kako bo danes? Na Agenciji za okolje RS (Arso) so za Primorsko, zaradi močne burje, razglasili oranžni alarm. "Sprva lahko najmočnejši sunki burje na Primorskem ponekod še dosegajo hitrost med 70 in 100 km/h, dopoldne pa bo burja že slabela," napovedujejo. 

Danes dopoldne bo sicer še pretežno jasno, popoldne pa se bo od vzhoda zmerno pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 13

Jutri bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Veter bo počasi slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem od 0 do 4, najvišje dnevne od 5 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

Postopoma topleje

V četrtek in petek bo precej jasno. Zjutraj bo marsikje še slana, čez dan pa bo postopno topleje. 

"Čez praznike lahko pade kakšna kaplja dežja," je za Radio Slovenija dejal dežurni prognostik Brane Gregorčič. V petek sicer kaže, da bo še delno jasno in suho vreme. Zjutraj bo ponovno marsikje slana, temperature bodo večinoma od -4 do 0, na Primorskem bo malo nad 0 °C.

V soboto se bo verjetno pooblačilo, v notranjosti bo možen rahel dež. "Od nedelje naprej je vremenska napoved še nezanesljiva. Postopno bo topleje. Vsaj v nedeljo in ponedeljek rahle padavine niso izključene," napovedujejo na Agenciji za okolje RS.

Nad severno Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem se bo zadrževal plitev ciklon, ki lahko v času velikonočnih praznikov občasno vpliva na vreme pri nas. Od torka naprej je dogajanje še nekoliko negotovo, najverjetneje bomo ponovno prešli pod vpliv območja visokega zračnega tlaka.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.