Slovenija
38488 ogledov

Vreme: Zatišja je konec, to jutri prihaja nad naše kraje

strela nevihta Epa
Meja sneženja se bo krepko spustila.

Padavine se bodo v noči na petek okrepile in se do petkovega jutra razširile nad večji del Slovenije. Ob morju bodo nastale tudi posamezne nevihte, pravijo na Agenciji RS za okolje.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

"Padavine bodo v petek dopoldne prešle Slovenijo ter popoldne prehodno oslabele in marsikje tudi ponehale. Meja sneženja bo med 1000 in 1400 metri nadmorske višine, predvsem zjutraj bo lahko snežilo tudi v Gornjesavski dolini," napovedujejo. Padavine bodo nekoliko pogostejše ponovno v noči na soboto ob prehodu druge vremenske motnje.

Napoved | Avtor: Arso Arso

Čeprav količine padavin ne bodo zelo izdatne, bo v zahodni in severozahodni Sloveniji do sobotnega jutra padlo povečini od 20 do 50 milimetrov, podobne količine pričakujejo tudi na skrajnem jugu in jugovzhodu. Manj bo padlo v severovzhodni Sloveniji, povečini okoli 10 milimetrov.

V soboto dopoldne pa bodo padavine ponehale in preostanek konca tedna si lahko obetamo v glavnem suho vreme, pojasnjujejo na Arsu. "Že v soboto čez dan se bo oblačnost trgala, noč na nedeljo pa bo jasna. Proti jutru bo po nekaterih nižinah seveda nastala megla," dodajajo.

Nedeljsko jutro bo hladno, marsikje v notranjosti Slovenije bodo najnižje jutranje temperature pod lediščem. Čez dan bo povečini od 10 do 13 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1