Slovenija
3603 ogledov

Vreme: Že popoldan padavine in nevihte!

Strela Profimedia
Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno. "Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer," pišejo pri Agenciji za okolje. "Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija."

Ponoči bo oblačno s padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

Jutri hladneje kot danes

Jutri bo sprva pretežno oblačno, zjutraj bo dež povsod ponehal. "Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bo možna še kakšna krajevna ploha," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija."

V četrtek bo po napovedih Arsa povečini sončno, jutro bo sveže in ponekod megleno. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Alpe in že vpliva na vreme pri nas," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje priteka v spodnjih plasteh ozračja od vzhoda hladnejši zrak."

Vremenske motnje v petek in začetek tedna

Nad našimi kraji bodo od 16. do 21. avgusta prevladovali zahodni višinski vetrovi, ki bodo občasno prinesli bolj ali manj izrazite vremenske motnje, prvo oslabljeno predvidoma v petek, naslednjo bolj izrazito pa v začetku prihodnjega tedna.

V petek bo večinoma sončno, zjutraj bo na severu in vzhodu prehodno možna kakšna kaplja dežja. "V soboto, nedeljo in ponedeljek kaže na povečini sončno vreme, krepil se bo jugozahodnik," še napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek se bo povečala verjetnost za popoldanske plohe in nevihte, krajevne padavine deloma nevihte pa bodo še bolj verjetne v torek in sredo."

Popoldanske temperature bodo v nedeljo predvidoma dosegle 30 stopinj Celzija, vremenska motnja v torek ali sredo pa bo prinesla obrat vetra na vzhodno smer in novo ohladitev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.