Slovenija
18628 ogledov

Vremenoslovci se niso motili: Ponoči je snežilo!

Prva večja ohladitev letošnjo jesen je prinesla tudi prvi sneg. V malce višje ležečih krajih ga je zapadlo več centimetrov.

Družabna omrežja so zasuta s fotografijami prvega letošnjega snega. Pobelil je Kanin, Roglo, Veliko planino, Uršljo goro.

Zimza, zima bela😁😄je z na Ursljo priletela🤔🤗

Posted by Dom Uršlja Gora on Friday, September 25, 2020

Saj ni res, pa je! 😃 Komaj teden je minil, ko so zadnje krav'ce šle v dolino, že nam je narava na obisk poslala mati zimo. 🌨❄️

Posted by Velika Planina uradna stran on Friday, September 25, 2020

Meja sneženja se je ponoči spustila do okoli 1500 metrov nad morjem.

Jutranje temperature so bile na severozahodu okoli dve, drugod od šest do deset, ob morju okoli 13 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa bodo od deset do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Narava nas včasih malo preseneti. ☃️ Dobro jutro! #NajLEPŠEblizudoma

Posted by Rogla on Friday, September 25, 2020

❄️PRVI SNEG NA KANINU❄️ Kanin že ima belo odejo. ❄️🤗🚠 Za smuko še ni dovolj debela, oznanja pa zimo, ki prihaja....

Posted by Kanin - Sella Nevea on Friday, September 25, 2020

Zaradi padavin bodo danes še naraščali hudourniški vodotoki in nekatere reke, možna so tudi razlivanja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Ponoči se bo vodnatost rek še povečevala, čez dan in v nedeljo pa se bo prehodno zmanjševala. V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek pa bodo reke v večjem delu države ponovno narasle.

Za južni del države je tako Agencija RS za okolje (Arso) razglasila rumeno opozorilo zaradi nevarnosti, ki jih lahko povzročijo padavine. V tem delu države je tako mogoče naraščanje in razlivanje rek in hudournikov. Pri tem na Arsu posebej opozarjajo na naraščanje reke Vipave, ki bo tudi danes predvidoma še poplavljala.

Za jugozahodni del države pa je bilo izdano rumeno opozorilo zaradi vetra, ki lahko maje drevesa in lomi manjše veje.

Komentarjev 3
  • posos47971 20:48 26.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim........ quality9.best

  • sam1 18:17 26.september 2020.

    Bog ne daj,da bi zapisali to vsakič,ko se zmotijo,bi bilo eno glasilo rezervirano samo za njihove zmote in napovedi.....

  • djdj 10:26 26.september 2020.

    Zmotili, to je vprašanje. Kljub napovedanih močnih padavinah, je včeraj popoldne sijalo sonce.