Slovenija
14950 ogledov

Vremenska huda ura. Tu so imeli največ težav.

Oblaki Profimedia
Po napovedih vremenoslovcev se bodo padavine, mestoma močnejše, pojavljale tudi ponoči.

Popoldanska neurja so največ preglavic povzročila v občinah Nova Gorica in Radlje ob Dravi. V glavnem je šlo za močne nalive, tako da je meteorna voda zalila več objektov, je objavila uprava za zaščito in reševanje.

Na območju Nove Gorice je popoldne padala tudi za jajce debela toča.

Poleg tega je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v Šaredu v občini Izola strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, v Zgornjem Brniku v občini Cerklje na Gorenjskem pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Uprava za zaščito in reševanje je do 18. ure zabeležila 19 dogodkov, posredovali so gasilci treh poklicnih in sedmih prostovoljnih gasilskih enot.

Agencija za okolje je za danes popoldne in zvečer za vso državo izdala rumeno vremensko opozorilo zaradi neviht. Opozarja, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel ter da lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

Trenutno stanje spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Kako naprej?

Posamezne nevihte se bodo naadljevale tudi v noč. Jutri bo nato spremenljivo oblačno. Kot napovedujejo na Arsu, bodo zjutraj in dopoldne v zahodni polovici Slovenije možne posamezne plohe in nevihte, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale tudi drugod. 

Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija. V ponedeljek se bo verjetnost krajevnih padavin nekoliko zmanjšala. V torek kaže na sončno in spet toplejše vreme. Popoldne bodo v gorah nastale še posamezne krajevne nevihte. 

Napoved od 31. avgusta do 4. septembra 

V sredo se bo nad jugozahodno Evropo poglobilo območje z nizkim zračnim tlakom, ki bo najverjetneje do petka bolj ali manj vplivalo tudi na vreme pri nas. V četrtek bo srednjo Evropo in naše kraje prešla vremenska fronta, za njo se bo postopno krepilo območje visokega zračnega tlaka, napovedujejo na Arsu. 

V sredo kaže na spremenljivo vreme s plohami in nevihtami. V večjem delu Slovenije bo že hladneje. Od četrtka do sobote bo najverjetneje pretežno oblačno z občasnimi dežjem. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine zmanjša, napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Novice: Padala kot jajce debela toča - Toča Belsko pri Postojni Vreme Slovenija Začelo se je. Padala za jajce debela toča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.