Slovenija
85070 ogledov

Vremenska napoved: Možnost pozebe, dež, prihodnji teden pa...

Pozeba Profimedia
V četrtek bo Slovenijo iz severovzhoda dosegel tok hladnješega zraka, tako se bodo lahko v noči na petek temperature marsikje po državi spustile pod ničlo, kar prinaša možnost pozebe.

Zbudili smo se v glavnem v jasno jutro, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe, verjetnejše v zahodni polovici Slovenije, današnje vremensko dogajanje opisujejo na Agenciji za okolje RS ( Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 °C.

Jutri bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Ponekod bo popoldne zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, najvišje dnevne od 9 do 15, v Zgornjesavski dolino okoli 6 °C.

Brane Gregorčič Slovenija Brane Gregorčič: Zelo verjetno nas čaka taka pomlad
V četrtek bo sprva še večinoma oblačno, predvsem v južnih krajih bo zjutraj ponekod še deževalo. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Severovzhodni veter bo do večera postopno ponehal.

Možnost pozebe

V četrtek bo Slovenijo iz severovzhoda dosegel tok hladnješega zraka, tako se bodo lahko v noči na petek temperature marsikje po državi spustile pod ničlo, napovedujejo vremenoslovci portala Neurje. si. Obstaja torej možnost spomladanske pozebe - "marsikje je sadno drevje že v fazi cvetenja, če pa še ni, pa lahko v roku enega tedna ob teh temperaturah pričakujemo dodatno odpiranje cvetov."

OBETI – OD 5 DO 10 DNI

Od 8. do 13. marca 2024

V petek se bo nad zahodno Evropo ter Atlantikom se bo poglobilo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna razširilo nad večji del Evrope in bo vplivalo na vreme pri nas vsaj od sobote do torka. V sredo pa bi se nad Sredozemljem prehodno lahko vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka.V petek bo povečini suho ter na zahodu oblačno, medtem ko se bo na vzhodu deloma razjasnilo. V soboto bo na zahodu že začelo rahlo deževati, medtem ko bo na vzhodu še večinoma suho.

Dež po vsej Sloveniji

Dež bo v nedeljo zajel vso Slovenijo. Do srede se bo nato nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme. Še lahko nastanejo manjše plohe. Jutranje temperature bodo povečini nad lediščem, dnevne pa nekje med 10 in 15 °C.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • papak 02:12 06.marec 2024.

    Vsi zakurt pa okna odpret!!