Slovenija
2492 ogledov

Za del države razglašen oranžni alarm, možne žrtve in gmotna škoda

Dež Prodimedia
Takšne razmere naj bi vladale vse do torka zvečer.

Agencija za okolje je izdala opozorilo zaradi obilnih padavin. Obilno deževje naj bi trajalo vse do torka zvečer. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo krajevno lahko padlo še okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter. 

Kaj pomeni oranžni alarm?
Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne.

Danes se lahko ponekod pojavljajo tudi nevihte. Nadaljevalo se bo pretežno oblačno in deževno vreme. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija. 

Jutri se bo takšno vreme nadaljevalo. Več padavin pričakujejo v zahodni polovici države. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Dnevne temperature se bodo gibale od 9 do 15 stopinj Celzija, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. 

opozorilo Arso | Avtor: Meteo.si Meteo.si

Temperature bodo pod 20 stopinj

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V četrtek bo zapihal jugozahodnik in na zahod prinesel nove oblake ter občasne padavine, na vzhodu bo večji del dneva sončno. 

V četrtek se bo ob jugozahodnem vetru na zahodu pooblačilo. Čez dan se bodo tam začele pojavljati padavine, ki se bodo v noči na petek razširile nad vso državo, ter v petek oslabele. Verjetnost za padavine je znatna še čez konec tedna, nato pa hitro pada. Od petka naprej kaže, da bodo naši kraji pod vplivom severnih vetrov, s katerimi bo nad naše kraje dotekal hladnejši zrak. Najvišje dnevne temperature bodo ostale pod 20 stopinj.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.