Slovenija
18 ogledov

Vrhunec dal pisno prepoved

Simon Vrhunec, šef UKC, ni za to, da imajo tamkajšnji zaposleni tudi koncesijske Žurnal24 main
Hlajenje v UKC. “Dokler v sobah ne bo klim, drugam ne bo šel niti evro.”

Po našem ponedeljkovem razkritju, da je sektor za tehnično vzdrževanje v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana poleti nameščal sistem hlajenja, bolniške sobe pa so dobile 130 ventilatorjev, je šef Simon Vrhunec pobesnel, saj o tem ni vedel ničesar.

Za danes pa je sklical nujni kolegij, trdi vir. Na njem naj bi vsem vodilnim, ki imajo pri odločanju o naložbah menda sicer precej avtonomije, še enkrat zabičal, da imajo – dokler UKC Ljubljana v bolniških sobah ne uredi hlajenja – vse službe in enote prepoved naložb v hlajenje pisarn in drugih prostorov. Razdelil jim bo tudi pisne prepovedi, saj naj ustne doslej, kot ugotavlja, ne bi zalegle.

Prvi razpis padel

Kot smo že pisali, naj bi celoten projekt hlajenja bolniških sob UKC Ljubljana stal okoli milijon evrov.

Denar imajo za dve (najbolj kritični) nadstropji, vendar se dela še ne bodo začela, saj jim je ravno poleti “padel javni razpis za izvedbo del”.

Zdaj pripravljajo ponovitev razpisa. A tudi če jim tokrat uspe izbrati izvajalca, mora uspeti tudi razpis za zagotovitev ustrezne količine hladilne vode, ki ga pripravlja ministrstvo za zdravje (MZ), pravijo na UKC.

Komentarjev 13
  • čivava 20:01 13.september 2011.

    Pa saj ni kriv Danilo, Pesjan. Le pozabil si, da Kučan ni več predsednik, kajne?

  • pesjan 18:52 13.september 2011.

    kako ga ni sram predsednka države da se sploh pojavi v UKc LJ....pa se dela nor kot da ne ve da klime nimajo ? sam pa se zdravit odšel v tujino ? kje imajo vse v taki bolnici je bil ...prikaži večbil ...naj te hudič vzame g. Predsednik SLO...

  • krt 16:34 13.september 2011.

    lublana; ni vse tako kot je videti.Osebje si je moralo kupiti ključ za parkiranje. Poleg tega pa tvoj komentar nima zveze z klimo.