Slovenija
38 ogledov

Vrtec brez dovoljenja

Po navedbah pristojnih so vsi novomeški javni vrtci vpisani v razvid izvajalcev. Žurnal24 main
Marjetica. Nima uporabnega dovoljenja. Občina jo namerava letos ukiniti. Vrtec bodo uredili na osnovni šoli na Otočcu.

Enote Najdihojca, Marjetica in Podgrad nimajo uporabnega dovoljenja, nam je povedala poznavalka razmer v novomeških vrtcih, ki pa je želela ostati anonimna.

Prav tako je podvomila o njihovem vpisu v razvid izvajalcev javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja. Ali podatki držijo, smo preverili na mestni občini, kjer pa so očitke večinoma zavrnili.

Ukinitev enote

Načrti. Občina namerava v osnovni šoli na Otočcu urediti vrtec, enoto Marjetica pa tako ukiniti.

“Ocenjujemo, da bo to že letos, zato pridobivanje uporabnega dovoljenja za vrtec Marjetica ne bo potrebno,” so pojasnili.

Občina načrtuje tudi prenovo osnovne šole na Malem Slatniku, ki vključuje tudi temeljito prenovo vrtca, ki bo tako dobil zadostne prostore.

Brez le Marjetica
Enota Najdihojca deluje v prostorih podružnice Osnovne šole Center na Malem Slatniku, enota Marjetica v stanovanjski hiši na Lešnici, enota Podgrad pa v prostorih podružnice Osnovne šole Stopiče.

“Stavbe oziroma prostori vseh vrtcev v Mestni občini Novo mesto imajo uporabno dovoljenje za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje, razen vrtca Marjetica na Lešnici,” so nam pojasnili v kabinetu župana.

“Prav tako so vsi vrtci vpisani v razvid izvajalcev javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja, tudi vrtec Marjetica na Lešnici. Omenjeno informacijo lahko vsakdo preveri tudi na ministrstvu za šolstvo in šport,” so izpostavili.

Vpisi v razvid
To so nam potrdili tudi v službi za odnose z javnostmi ministrstva za šolstvo in šport ter nam razložili, da je naloga izvajalca vzgojno-izobraževalne dejavnosti, da pridobi vpis v razvid pred začetkom izvajanja dejavnosti.

“Izvajalec poda vlogo na ministrstvo, ki vodi postopek v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku. Če je vloga nepopolna, ministrstvo v skladu s prej navedenim zakonom vlagatelja pozove, naj v ustreznem roku vlogo dopolni. Rok za dopolnitev vloge pa je odvisen od tega, kaj mora vlagatelj v vlogi dopolniti,” so pojasnili in dodali, da se lahko rok na prošnjo predlagatelja tudi podaljša.

Za ukrepanje, če izvajalec vzgojno-izobraževalne dejavnosti nima uporabnega dovoljenja, pa je pristojen inšpektorat za šolstvo in šport, so nam pojasnili in dodali, da odgovornost v primeru nesreč nosi izvajalec vzgojno-izobraževalne dejavnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.