Slovenija
91 ogledov

Vrvohodci povezali matematike in fizike

Matic Noč
1/12
Anže Petkovšek
Študent tretjega letnika fizike Matic Noč je z ekipo po vrvi na višini okoli 30 metrov premagal razdaljo med stavbama fakultete za matematiko in fiziko. Na ta način naj bi oba oddelka še bolj povezali.

Iztekanje študijskega leta in približevanje spomladanskemu izpitnemu obdobju so na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko zaznamovali s posebnim dogodkom. 

"Na levi strani je stavba za matematiko, na desni za fiziko. Čez se je napela vrv, po kateri se bomo sprehodili," je pred dogodkom pojasnil Noč in dodal, da gre predvsem za povezovalni dogodek. Sam je, kot je poudaril, naredil uvoden hod, nato pa se mu je pridružilo še nekaj vrvohodcev oziroma t. i. slacklinerjev.

Matic Noč | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

S posebnim dogodkom, ki so ga pripravili pred sredinim študentskim piknikom, obeležujejo približevanje spomladanskemu izpitnemu obdobju, volitve novega rektorja ljubljanske univerze ter natanko 931 dni do stoletnice Univerze v Ljubljani, so sporočili iz fakultete.

Eden najboljših slacklinerjev

Poudarili so, da je Noč eden najboljših slacklinerjev v Sloveniji. "Ponaša se z najdaljšo prehojeno linijo nad tlemi, vodo in prepadom. Je tudi eden redkih Slovencev, ki hodi po vrvi nad prepadi," so dodali.

Po besedah Noča, ki se s tem ukvarja približno štiri leta, gre za "zahtevno disciplino, ki ji moraš posvetiti ogromno časa, da premagaš strah pred višino oz. strah pred nestabilnim občutkom na višini". Veliko vlogo vselej po njegovih trditvah igra tudi zelo dobra psihična pripravljenost.

Matic Noč | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1