Slovenija
22 ogledov

Vsa Kosova darila

Včasih predsednik protikorupcijske komisije dobi tudi kakšno darilo, ki ga zapos Žurnal24 main
Komisija DZ je obravnavala darila, ki jih je lani prejela Kosova komisija. Dana darila bi člane njegove komisije težko pahnila v koruptivna dejanja. Prevladujejo alkoholne pijače.

Parlamentarna komisija sicer vsako leto pregleduje seznam prejetih daril komisije, ki ji načeluje Drago Kos, ki se je seje tudi udeležil. In kaj tako pomembnega so v preteklem letu prejeli člani komisije, da so sejo morali zapreti za javnost?

Vsa darila je lani prejel Kos, med njimi pa so se znašli tudi božična zvezda, zgoščenka skupine Orlek ter okrožnica Ljubezen v resnici papeža Benedikta XVI. Tudi v preteklosti so na komisiji prejemali simbolična darila, ki so bila bolj ali manj okusna.

Lani so tako prejeli jetrno klobaso, dve steklenici črnogorske žgane pijače, dve steklenici slivovke ter nekaj knjig in plaket. Tudi leta 2007 bi člane komisije z danimi darili težko premamili v kakšno nečedno dejanje.

Med "donatorji" so se tudi takrat znašli člani skupine Orlek, ki so Dragu Kosu svojo zgoščenko podarili kar dvakrat, prevladovale pa so knjige in plakete, zbirka alkoholnih pijač, komisija pa je postala bogatejša tudi za steklenico kosovskega brendija.

Kos Mariniču noče dati števila prijav
Protikorupcijska komisija parlamentarni komisiji še vedno ni posredovala podatka o številu prijav in v kateri fazi so prijave, je po koncu seje povedal predsednik komisije DZ Branko Marinič. Poudaril je, da je od spremembe poslovnika, ki to določa, minilo že eno leto in da ni nobenega razloga, da Kosova komisija teh podatkov ne bi posredovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.