Slovenija
19 ogledov

Vsaj 15 tisoč obiskovalcev

Fragola Suzana Kos
V Kopru poteka ta konec tedna festival Sladka Istra, na katerem se predstavlja 77 razstavljalcev različnih dobrot, 37 stojnic so napolnili s sladicami, vinom in drugimi značilnimi izdelki Slovenske Istre.

"Pričakujemo vsaj 15 tisoč obiskovalcev, toliko jih ne namreč bilo lani, ko smo ob tej prireditvi imeli slabo vreme, že danes je Koper prepoln, jutri pa bodo promenado napolnili tudi gostje največje potniške ladje, ki to poletje prihaja k nam, kar 3700 jih bo pripeljala na krovu to nedeljo," je povedala Tamara Kozlovič iz koprske turistične organizacije.

Obiskovalci so lahko poskusili tudi tipične istrske tradicionalne jedi, med drugim fritole, kroštole, pinco pa kruh in kolačke iz smokve, ki je edino sadje, ki ga ni treba škropiti.

Nagrado za najbolj izvirno sladico so podelili mlademu kuharskemu mojstru iz ankaranske Vile Andor, in sicer za "fragolo". Sladico je pripravil iz biskvita iz korenčka in mandljev, nanj pa nanesel svežo kremo iz grozdja fragole ozirma isabele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.