Slovenija
33 ogledov

Vsak dan na obisk v predsedniško palačo

Google Street View
1/2
Google Street View
Od danes naprej so nekatere slovenske znamenitosti na ogled kar prek spleta. Google je namreč objavil več novih fotografije na storitvi Street View, med drugim tudi Zlati salon in Veliko dvorano predsedniške palače.

S pomočjo storitve Street View si je poleg ulic in cest tako mogoče ogledati tudi nekatere slovenske turistične znamenitosti, med drugim tudi Predsedniško palačo, center Pirana, Sečoveljske soline, Križno jamo, smučišča na Voglu, Kranjski Gori in Rogli

V funkciji Special Collect si uporabniki lahko ogledajo tudi znamenitosti, ki si jih je v živo možno ogledati le peš, in notranjosti nekaterih stavb, "pri čemer imajo uporabniki občutek, da se sprehajajo po hodnikih slavnih muzejev ali krajih,“ še pojasnjujejo v podjetju Google, kjer dodajajo, da si uporabniki na ta način lahko podrobno ogledajo kraje in lažje načrtujejo svoj obisk znamenitosti. Vključeni so tudi Ljubljanski grad, Blejsko jezero, Pokrajinski muzej Koper, Jeruzalemska vinska cesta,  Alpski botanični vrt Julijana v Trenti ...

S pomočjo te funkcije uporabniki lahko vidijo tudi notranjost Narodnega muzeja Slovenije, ki je kot prva slovenska znamenitost dodan tudi v zbirko Googlovega kulturnega inštituta, kjer si uporabniki lahko ogledajo 500 kulturnih organizacij iz več kot 60 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.