Slovenija
41 ogledov

Vsak ima doma 86 kock

Lego
1/15
Anže Petkovšek
Samo še do konca tega tedna lahko obiščete pravi festival Lego kock, s skulpturami, težjimi več kot tono. Udeležite se lahko tudi tekmovanj kot sta na primer sestavljanje najvišjega stolpa ali najdaljšega mostu iz Lego kock.

Vremenoslovci tudi za ta teden napovedujejo vlažno vreme, otroci se v večjem delu Slovenije ne bodo mogli veseliti snega, le dodatnih luž in blata. Zato smo poiskali družinsko popestritev, ki bo na obraz pričarala nasmeh kljub kislemu vremenu.

Za nepozabno popoldne lahko samo še ta teden v Cityparku obiščete čisto pravi festival Lego kock, ki privablja k igri malčke, večje otroke pa tudi starše in stare starše. Obisk je brezplačen, gre pa za doslej največji Lego festival v Sloveniji, ki je navdušil tudi nas. V fotogaleriji poglejte nekaj utrinkov.

Tudi junaki priljubljenih filmov

Lego | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Obiskovalci Cityparka lahko občudujejo številne zanimive skulpture iz Lego kock, kot sta na primer babuška, ki so jo sestavljali 151 ur ali 110-kilogramska medvedka z mladiči. Vidite lahko ogromno kamelo, krokodila, na ogled so tudi skulpture priljubljenih junakov iz filmov Svet igrač in Vojna zvezd. Najtežja je skulptura kapitana Rexa, ki ima 140 kilogramov.

Lego skulpture so postavljene po celotnem nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani, vsak dan pa so otrokom in igrivim odraslim na voljo igralnice s kupi Lego in Duplo kock, kjer se lahko po želji zabavate. Od ponedeljka do petka se lahko igrate med 10. in 20. uro, v nedeljo pa med 10. in 14. uro.

Še bolj zanimiva so Lego tekmovanja, ki bodo v soboto in nedeljo, za sodelovanje pa ne potrebujete nobene vnaprejšnje prijave. V soboto 27. februarja Se bodo tekmovanja odvijala ob 10. in 11. uri ter ob 17. in 18. uri. V nedeljo pa ob 10. in 11. uri. Preizkusite se lahko v iskanju zlate Lego kocke, v sestavljanju mini skulptur, najvišjega stolpa, najdaljšega mostu in v Lego ribarjenju. Osvojite lahko katero od lepih Lego nagrad.

Vsak ima 86 Lego kock

Unikatne skulpture so sestavili na Danskem, od koder Lego kocke prihajajo, razstava pa zdaj potuje po različnih evropskih državah. Lego kocke so sicer ena najbolj znanih igrač na svetu, vsak Zemljan naj bi imel doma v povprečju 86 Lego kock. Njihova priljubljenost je verjetno povezana že s tem, da lahko samo s šesterico 2 krat 4 kock sestavimo 915.103.765 kombinacij. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.