Slovenija
27 ogledov

Vsak vztraja pri svojem

Še nikoli se v tako kratkem času ni zbralo toliko podpisov, poudarjajo na ZSSS. Žurnal24 main
Na Ekonomsko-socialnem svetu nič novega – vlada vztraja pri svojem, sindikati tudi.

Danes se je po več kot dveh mesecih znova sestal Ekonomsko-socialni svet (ESS). Socialni partnerji so nadaljevali pogajanja o predlogu pokojninske reforme, ki so jih pri predsedniku vlade Borutu Pahorju začeli aprila.

Predlog sindikatov
Sindikati vztrajajo, da bi imeli pravico do polne pokojnine brez odbitkov moški s 40 leti pokojninske dobe in ženske z 38 leti pokojninske dobe. Za moške naj bi prehodno obdobje po dopolnjenem sindikalnem predlogu trajalo do leta 2018, za ženske pa do leta 2022.

Minister Mitja Gaspari je socialnim partnerjem predstavil javnofinančni položaj. Vladna stran kljub vsemu vztraja pri zadnjem predlogu, da bi moški brez odbitkov lahko polno pokojnino dosegli tudi pri starosti 60 let, vendar bi morali imeti 43 let pokojninske dobe, ženske pa bi morale biti stare vsaj 58 let in imeti 41 let pokojninske dobe.

Naprej prihodnjo sredo
Govorili so tudi o vprašanju socialnega dialoga, s katerim sindikati niso zadovoljni že dlje časa. ESS se ni sestal vse od 29. aprila, ko so obravnavali predloge sprememb v delovnopravni zakonodaji, vendar soglasja niso dosegli. Vladna stran pa se je takrat kljub temu odločila, da jih pošlje v medresorsko usklajevanje. Pogovori se bodo nadaljevali v sredo.

Vladni izračuni
Črni scenarij. Če ne bo sprememb pokojninske zakonodaje:

1. bodo izdatki za pokojnine skokovito naraščali. Če bodo še letos znašali 11,5 odstotka BDP, bodo že leta 2025 narasli na 14 odstotkov BDP;

2. leta 2043 bo število upokojencev izenačeno s številom delovno aktivnih prebivalcev, kar pomeni, da bo takrat en zaposleni financiral pokojnino enega upokojenca;

3. že leta 2027 bodo izdatki za pokojnine presegli višino vseh pobranih prispevkov za socialno varnost, vključno s tistimi za zdravstvo in brezposelnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.