Slovenija
27 ogledov

Vsako leto zaslužijo več

parkomat, plačilo parkirnine Saša Despot
Parkomati. Novih 350 bo MOL kupila od Elbija ali Siemensa.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je s parkirninami na območjih časovno omejenega parkiranja od leta 2005 zaslužila 4,5 milijona evrov, največ – 863 tisoč evrov – lani. Čeprav se je število parkirnih prostorov na teh območjih v tem obdobju zmanjšalo, na MOL višji prihodek pripisujejo nadzoru nad plačili parkirnin na parkomatih.

Prule, Mirje in Bežigrad
Lokacije. V prvi fazi bodo 50 parkomatov postavili na Prulah, Mirju in za Bežigradom okoli Parmove ulice, napovedujejo na MOL. Cena parkiranja v območjih zunaj ožjega mestnega središča bo 30 centov na uro.

Zdaj je v MOL 150 parkomatov, v naslednjih štirih letih pa načrtujejo nakup 350 novih. Na zadnjem razpisu sta jih Elbi in Hectronic GmbhH ponudila za 1,7 milijona evrov s triletno garancijsko dobo, Siemens pa z dveletno garancijo za 2,6 milijona. Koga bodo izbrali, bo znano po neposrednih pogajanjih, pravijo na MOL, kdaj bo to, pa niso napovedali. Ker je Elbi ponudil nižjo ceno, bi glede na merila v razpisni dokumentaciji moral zmagati. A že na prejšnjem razpisu, ko so izbrali najcenejšo ponudbo Elbija, nakupa niso izpeljali, ker je Siemens na državni revizijski komisiji dokazal, da Elbi ni imel zahtevanih referenc. Podobnega zapleta na MOL tokrat ne pričakujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.