Slovenija
16 ogledov

“Vse je bilo v najlepšem redu”

Franc Kangler Nino Verdnik
Ovadba. Ministrstvo za notranje zadeve meni, da Kanglerju niso bile kratene pravice.

“Ravnanje vodje senata oziroma pooblaščenca ministra je bilo pravilno,” so se včeraj na našo informacijo, da je mariborski župan Franc Kangler ovadil odgovorno osebo, ki je obravnavala njegovo pritožbo zoper delo kriminalistov, odzvali na notranjem ministrstvu. “Vodja senata je na sejo, kjer se je odločalo o moji pritožbi, povabil dva predstavnika javnosti, ki nista na uradnem seznamu ministrstva za notranje zadeve, z namenom, da senat ne odloči v mojo korist,” je povedal Kangler. Na ministrstvu pa so za STA pojasnili, da na podlagi zakona o policiji in pravilnika o reševanju pritožb pri reševanju pritožb na ministrstvu sodelujejo tudi predstavniki javnosti, ki jih na predlog lokalnih skupnosti, organizacij civilne družbe, organizacij strokovne javnosti in nevladnih organizacij imenuje in razrešuje minister. Kangler je prepričan, da “je bilo vse zrežirano”. “Ovadbo sem podal tudi zato, ker želim, da se nikomur več ne zgodi takšna krivica, kot se je meni. Tak uslužbenec si ne zasluži nositi značke ministrstva za notranje zadeve,” je dodal Kangler.

Sicer pa se je mariborski župan, kot smo pisali včeraj, pritožil nad ravnanjem kriminalistov po majskih hišnih preiskavah. Prepričan je namreč, da so nekateri kriminalisti javnosti izdajali zaupne informacije glede postopkov, v katerih se je znašel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.