Slovenija
35 ogledov

“Vse je bilo zrežirano”

Franc Kangler Nino Verdnik
Ovadba. Policisti Kanglerja, Kangler policiste. Njegovih pritožb očitno niso jemali dovolj resno.

“Ovadbo sem podal, ker mi je bilo kršenih več pravic, ko sem se pritožil na delo policije. Vse je bilo zrežirano,” pravi Franc Kangler, župan Maribora.

Kangler je na specializirano državno tožilstvo podal ovadbo zoper višjega svetovalca, zaposlenega v sektorju za pritožbe zoper policijo, ker naj bi po njegovem prepričanju storil kaznivo dejanje nevestnega dela v službi po 258. členu kazenskega zakonika.

Mimo seznama

Župan Maribora se je nad ravnanjem kriminalistov Policijske uprave (PU) Maribor, ki jih vodi Zlatko Krajnc, pritožil po kriminalističnih preiskavah maja. Prepričan je namreč, da so nekateri kriminalisti javnosti izdajali zaupne informacije. Zato je ministrstvo za notranje zadeve v prostorih PU Maribor sklicalo sejo senata za reševanje pritožb nad policijo, ki ji je kot pooblaščenec ministra predsedoval svetovalec, ki ga je Kangler zdaj ovadil. “Vodja senata je na sejo povabil dva predstavnika javnosti, ki nista na uradnem seznamu ministrstva za notranje zadeve, predvsem z namenom, da senat ne odloči v mojo korist,” pojasnjuje 
Kangler.

Dodaja, da je senat opozoril na nepravilnost, vendar njegova pripomba ni bila upoštevana, vodja senata pa tega ni želel dodati v zapisnik. “Ovadbo sem podal tudi zato, ker želim, da se nikomur več ne zgodi takšna krivica, kot se je meni. Tak uslužbenec si ne zasluži nositi značke ministrstva za notranje zadeve,” še pravi Kangler.

Na odgovor z ministrstva za notranje zadeve, ali je minister zaradi ovadbe uvedel notranji nadzor nad delom svojega pooblaščenca, še čakamo. Komentarjev pa zaradi interesov preiskave v omenjeni zadevi ne dajejo niti na specializiranem državnem tožilstvu.

Komentarjev 1
  • tralala 11:11 05.oktober 2012.

    Seveda, seveda.....politični konstrukt....palčki iz Murgelj....Sneguljčice iz Velenja....strici iz ozadij.....vse, samo mr. Kangla ni nič kriv.