Slovenija
53 ogledov

“Vse je nastavljeno!”

Sojenje v primeru kresnice Anže Petkovšek
Tožba. Policistka zahteva, da ji država vrne službo.

Čiščenje. Delovno sodišče bo v četrtek začelo obravnavati tožbo, s katero nekdanja kriminalistka Maja Tanasić od države zahteva, da jo ta sprejme nazaj v službo.

Oktobra so jo na policiji odpustili, ker naj bi dobre štiri mesece pred tem pomagala skriti domnevnega roparja in morilca poštne uslužbenke v Kresnicah pri Litiji, Blaža Ereiza. Zato od države zahteva tudi, da ji izplača plačo, ki bi jo zaslužila v tem času.

Odpoved je zakonita

Nekdanji šefi Tanasićeve so prepričani, da v policiji ne more več delati. “Odpoved delovnega razmerja je zakonita in pravilna, zato naj bi bil njen tožbeni zahtevek neutemeljen,” pojasnjujejo državni pravobranilci, ki zastopajo državo oziroma policijo. Sodišče bo čez tri dni Tanasićevi in pravobranilcem predlagalo, naj spor rešijo brez pravdanja. Če se ne bodo poravnali, bo sodišče najprej ugotavljalo, ali je zahteva utemeljena.

Tanasićeva zanika, da bi skrivala Ereiza in to zamolčala kolegom, ki so ga po zločinu iskali skoraj tri dni. Ereiz naj bi bil res znanec njenega partnerja, a ona vztraja, da ga po tragediji v Kresnicah v svojem stanovanju ni videla. “Vztrajam, da ničesar nisem storila narobe. Vse to mi je bilo nastavljeno,” dodaja. Policisti naj bi na britvicah, zaseženih v hišni preiskavi pri njej doma, našli Ereizove biološke sledi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.