Slovenija
16657 ogledov

Vsem za sto evrov višja plača

trgovina nakupovanje voziček
Ta slovenski trgovec bo vsem prodajalkam in prodajalcem za sto evrov zvišal plače.

"Lidl Slovenija po lanski prilagoditvi plač zaposlenih v logističnem centru s 1. marcem 2019 dviguje tudi plače svojih prodajalk in prodajalcev. Plača se jim bo, ne glede na to, ali so zaposleni za krajši ali polni delovni čas, povišala za sto evrov bruto na mesec," so sporočili iz podjetja.

Kot pojasnjujejo v Lidlu Slovenija, se je njihova prodajna ekipa v minulem letu, ki so ga zaznamovali številni novi osvojeni mejniki, izkazala z izjemno prizadevnostjo in pripadnostjo svojemu podjetju.

Prvo višje izplačilo bodo prodajalke in prodajalci prejeli v aprilu za marec. Za 30 ur na teden bodo prejeli 940 evrov bruto, za 40 pa 1220 evrov bruto.

V Lidlu Slovenija je zaposlenih že več kot 1600 ljudi. V podjetju izpostavljajo še, da za zaposlene vplačujejo premije v 2. pokojninski steber, da je božičnica stalnica in da se podjetje že v prvi pogodbi o zaposlitvi, ki jo sklene z delavcem, zaveče, da bo plača naslednjih šest let rasla. Vsako leto več kot sto zaposlenih napreduje na odgovornejše delovno mesto, so še dodali.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 9
  • Laznivi 09:42 06.februar 2019.

    Vedeti moramo da lastnik lidla ni slovenec. Zato dviguje place. Slovenski lastnik kupi daljso jahto ,vecji avto,zgradi se eno hiso...

  • Gigiinjo 20:20 05.februar 2019.

    medtem pa špar 625 bruto osnova, tuš minimalka z minimalnimi dodatki (amlca/prevoz). žalost ejga, žalost :)

  • Avatar Leon
    Leon 19:51 05.februar 2019.

    Ta slovenski trgovec..............od kdaj je LIDL slovenski ? Sicer pa zaposleni v Lidlu delajo 200% z razliko od nekaterih "slovenskih" !