Slovenija
40 ogledov

Vsi hočejo, kar so dali policiji

Pogajanja Nik Rovan
Sindikati. Jutri o tem, ali jih je vlada izigrala.

Varčevanje. “Če je vlada našla denar za policiste, ne vidim razloga, da ga ne bi mogli najti tudi za preostale uniformirane in pooblaščene uradne osebe, zaposlene v javnem sektorju,” je prepričan Dušan Miščevič, sekretar sindikata carinikov.

Ni važno, kdo predlaga

Jutri ob 16. uri se sestanejo predstavniki sedmih sindikatov javnega sektorja, ki združujejo uniformirane in pooblaščene uradne osebe. Neuradno naj bi sestanek predlagal in organiziral prav Miščevič, čeprav tega sam ni potrdil. “Kdo je dal pobudo za to srečanje, ta trenutek sploh ni pomembno. Ideja za to, da bi se sestali tisti sindikati, ki smo dogovor z vlado večinsko podpisali, ko ga oba policijska sindikata nista, se je pojavila takoj po spodletelem poskusu sklenitve ločenega sporazuma s policijskima sindikatoma pred dvema tednoma,” dodaja Miščevič.

O pobudi vladi pozneje

Vseh sedem sindikatov, ki med drugim zastopajo interese pravosodnih policistov, občinskih redarjev, poklicnih gasilcev, carinikov, vojakov in davčnih izterjevalcev, je – po Miščevičevih zagotovilih – že napovedalo, da jutri zagotovo pridejo na sestanek. Šefinja Sindikata občinskih redarjev Sonja Kramar si želi, da bi na sestanku našli rešitve za ureditev plačnega položaja uslužbencev, ki jih zastopajo. “Saj nam je v interesu da se status pooblaščenih oseb uredi. Ta je poseben in se nikakor ne more enačiti z drugimi uradniki v javnem sektorju. Pričakujemo torej izmenjavo stališč  in mogoč skupni nastop v reševanju težav pooblaščenih oseb v prihodnosti,” dodaja Kramarjeva.

Komentarjev 8
  • lepistric 16:10 05.junij 2012.

    Pikado so igrali in odbojko v policiskih prostorih in zapravljali policijski sindikalni dnar in ure, med tem, ko ste se policaji delali da štrajkate.

  • mumbly 19:45 04.junij 2012.

    PS. vojaški sindikat je kasneje svojo podporo policistom umaknil.

  • mumbly 19:44 04.junij 2012.

    Ko je Vlada z ministrom Gorenakom udrihala po policistih in njihovimi sindikati, jim niso nudili podpore, razen sindikata vojakov, ampak so prihuljeno čakali, v varni senci, kaj se bo izcimilo. Zdaj so pa herojsko stegnili ročice in vpijejo, da to ...prikaži več kar so si priborili policisti, pripada tudi njim. Kaj res? Mislim, da ne. Lahko bi jim, če bi se takrat pridružili stavki policistov, pa tudi stavka bi bila zaradi tega krajša in pogovori mogoče uspešnejši. Tako pa? (vsako pra se rije zase)