Slovenija
19 ogledov

Vsi zreli za napredovanje

slovenija 15.01.08 institut za varovanje zdravja RS, napis, tabla; foto:sasa des Saša Despot
Večina z višjimi plačami, kot pripadajo delovnemu mestu. Vse po zakonu.

Z novim letom se bodo zavodi za zdravstveno varstvo in inštitut za varovanje zdravja (IVZ) združili. "V novi ustanovi si povišujejo plače kljub deklarirani zamrznitvi," trdijo v anonimki.

Stisnili bodo vodje

"Na vprašanje o razvrstitvi na delovna mesta v novi ustanovi v tej fazi težko odgovorimo, saj postopek še ni končan. Po naših ocenah skupna masa za plače ne bo bistveno drugačna," pravijo na IVZ. Podatki, ki smo jih pridobili, kažejo, da se bo plača znižala 37 uslužbencem, predvsem tistim na vodstvenih položajih, ki jih bodo premestili na druga delovna mesta, medtem ko bo v višji plačni razred uvrščenih 38 uslužbencev IVZ. "To področje je v pristojnosti vodstva javnega zavoda. Ministrstvo pričakuje, da bo IVZ ravnal skladno s predpisi, ki urejajo to področje," odgovarjajo na ministrstvu za zdravje (MZ).

Odpirajo nove službe

A večina uslužbencev IVZ je že zdaj uvrščena v višji plačni razred, kot je predvideno za njihovo delovno mesto. "Uvrstitev nad izhodiščni razred delovnega mesta je odvisna od napredovanj, ki jih je zaposleni dosegel skladno s predpisi s področja plač v javnem sektorju," pojasnjujejo na IVZ. Dodajajo, da vsi dobivajo višjo plačo v razponu desetih razredov, kar je skladno z zakonom. "Od vseh zaposlenih je tako razumljivo, da je večina uvrščena višje od izhodiščnega razreda, saj so z leti dela pridobili napredovanja v skladu s predpisi," še pravijo na IVZ. Tam v zadnjem času sicer poteka intenzivno dodatno zaposlovanje, saj so lani razpisali 11 delovnih mest in tri nadomeščanja, letos pa devet delovnih mest in tri nadomeščanja. Večina je bila odobrena za delo na projektih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.