Slovenija
22 ogledov

Vstop v koalicijo: 50-odstotna možnost

Gregor Virant volitve Boštjan Tacol
Svet Državljanske liste Gregorja Viranta je sklenil, da bodo nadaljevali pogajanja o koaliciji z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem.

Sklenili so, da bodo nadaljevali pogajanja o koaliciji z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem. Ocenili so, da mora Slovenija čim hitreje priti do vlade s polnimi pooblastili, za kar nosi glavno odgovornost Janković, je pojasnil predsednik stranke Gregor Virant.

Želijo biti enakopravni

Za vstop v koalicijo je po njegovem 50-odstotna možnost. "Vse je odvisno od tega, ali bomo v pogajanjih začutili, da se nas obravnava kot enakopravnega partnerja, in od tega, ali bo Janković pripravljen, da se to tudi zapiše v koalicijsko pogodbo. Mi smo v koaliciji kot enakopraven partner, ali pa nas ni," je še poudaril Virant.

Po njegovih besedah pričakujejo tudi poglobljena pogajanja in zelo natančno koalicijsko pogodbo. Danes so sprejeli usmeritve sveta stranke oziroma stališča, na katerih bodo vztrajali. Stranka tako nasprotuje dvigu DDV-ja in nasploh dvigovanju davkov. V koalicijski pogodbi hočejo imeti natančen načrt uravnoteženja javnih financ po letih, vključno z zaustavitvijo zadolževanja, ter jasno priznanje koalicijskih partnerjev, da je korupcija v Sloveniji težava.

Pričakujejo uravnoteženost

Spomnil je, da se še vedno zavzemajo za uravnoteženo koalicijo, v kateri bi SD, SLS in njihova lista predstavljale "ravnotežje močni stranki Jankovića". Absolutno po Virantovih besedah pričakujejo tudi demokratično vodenje vlade, in sicer tako, da se bodo koalicijski partnerji o vsem dogovarjali.

Komentarjev 8
  • Stolp 20:14 14.december 2011.

    Za to pa res ni treba "teorij zarote". To pa je tako očitno da že otrok vid, samo zaslepljeni Jankovićevi volilci ne.

  • Uroš 14:38 14.december 2011.

    Vsakokrat, ko gospod Virant omeni korupcijo, me spomni na trenutek, ko smo ga dobili s prsti v marmeladi. Takšen človek, ne more biti moralen. Prostora za sivino tule ne bi smelo biti. Lahko si zgolj pošten, ali pa nepošten. In ...prikaži več če je gospod Virant jemal od države denar, kot uboga para brez zaposlitve, poleg tega pa je služil bajne vsote z pogodbami za svoje storitve, je s tem pravzaprav povedal že vse. Ali res potrebujemo takšne politike? In da ravno takšen človek, vzklika, kako PZ ne bi smel imeti finančnega in pravosodnega ministrstva, je to resnično parodija. Če nekdo veliko zasluži in se pri tem oprime vzvodov, ki so mimogrede povsem legalni, s tem plača manj davkov, je to ena stvar, nekja povsem drugega pa je, če nekdo pravzaprav krade državi. Jemlje denar, do katerega pravzaprav ni upravičen. In to, zaradi družine. Družine, ki mora biti zelo posebna in povsem drugačna od navadnih, ostalih družin, kajti ta družina potrebuje poleg 100.000 evrov na leto, še nadomestilo za brezposeln

  • Kika 09:37 14.december 2011.

    He he, pri določenih letih starosti baje vsak človek doživi tako imenovano fazo "teorija zarote", a ne, Stolp?