Slovenija
57 ogledov

Vzel denar in izginil

Azbestno kritino naj bi Igor Fijan oškodovancem menjal za 30 odstotkov ceneje ko Žurnal24 main
Prevarant. Obljubil jim je menjavo azbestne kritine in jim pobral slabih 11 tisoč evrov.

Maribor. “Zdaj bo na moje stroške še v zaporu,” se je jezil eden od osmih oškodovancev, ki ga je mariborski obrtnik Igor Fijan v letu 2007 ogoljufal za 2.500 evrov. Obljubil mu je, da mu bo zamenjal azbestno kritino, a tega ni storil. Ker si je pred tremi leti na enak način protipravno pridobil več kot 10.800 evrov, mu je sodnica Karmen Krajnc namreč naložila deset mesecev zaporne kazni.

20-krat oziroma še večkrat je bil Fijan v zadnjih petih letih obsojen zaradi kaznivega dejanja goljufije.

Verjeli so mu na lepe oči
Pripeljal se je na naše dvorišče in govoril kot advokat. Obljubil je, da nam bo streho zamenjal v slabem tednu; zahteval je le denar za material. Predračun je napisal na roko ter dodal žig, kar naj bi veljalo kot pogodba,” so se vrstila pričevanja oškodovancev, večinoma upokojencev iz okolice Hoč in Radizela. Da si je za žrtve izbiral starejše ljudi, je Fijanu očitala tudi tožilka Aleksandra Kolarič, ki je zahtevala 12 mesecev zapora, češ da gre za specialnega povratnika. Zaradi takih dejanj je že v zaporu na prestajanju šestletne kazni. “Slovenci smo vajeni poštenja; verjel sem mu na besedo, ko je rekel, da ima material že naložen, a potrebuje dodatnih 500 evrov za prevoz,” je dejal upokojenec iz Hoč. Ta je Fijana pozneje, tako kot drugi oškodovanci, klical več kot 30-krat, a je številka zvonila v prazno.

Bo res vrnil denar?

Opravičujem se. Denar sem pripravljen vrniti,” je oškodovancem po koncu pričanj ponavljal Fijan. Na naše vprašanje, kje namerava dobiti denar, pa je dejal: “Ko pridem iz zapora, bom delal v Avstriji, kjer so plače 2.500 evrov.” Za kaj je porabil več kot deset tisoč evrov tujega denarja, pa 41-letni Fijan, sicer brezposeln oče treh otrok, ni želel povedati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.